Diamantschuren

DSA BV biedt een oplossing van voor de voorbereiding van coatingapplicatie op diverse vloeren, zoals, tegel-, zandcement dek-, anhydriet-, betonvloeren, egalines en bestaande coating vloeren.

Het diamantschuren wordt nagenoeg stof arm uitgevoerd door de inzet van industriële stofafzuiging die zijn voorzien van HEPA filters om zo ook het fijnste stof te kunnen opvangen. Voor de randen en hoeken en overige moeilijk bereikbare vloerdelen, gebruiken wij handmatige stofarme diamantschuurmachines met dezelfde stofafzuiging.

Diamantschuren bestaande coatingvloeren

Is de vloer toe aan een nieuwe coatinglaag, dan schuren wij de bestaande coatingvloer geheel weg tot de bestaande betonnen ondergrond. Op deze wijze verkrijgen wij de juiste hechting voor het aanbrengen van een nieuwe vloerafwerking. Een andere mogelijkheid is het botschuren van een bestaande coating, voorwaarde is wel dat de oude coating nog wel goed hecht op de ondergrond. Daarna kan DSA bv de vloer voorzien van een nieuwe coating.

Verregende betonvloer

Is de betonvloer na het afwerken verregend, dan kan kunnen wij de vloer diamantschuren, zodat u alsnog een gladde vloer krijgt. Daarna kunnen wij de vloer voorzien van een stofbinding of coating.

Niet op tijd afgewerkte of grof afgewerkte betonvloer

Is de gestorte betonvloer te snel uitgehard voor het afwerken, onder een rij afgewerkt en u wilt deze alsnog glad afwerken, dan kunnen wij door diamantschuren de vloer voor u vlak opschuren en indien nodig voorzien van, bijvoorbeeld, een epoxy gebonden vloerafwerking.

Vlakschuren dilataties

Dilataties, zaagsneden, schijnvoegen en stortnaden kunnen zorgen voor ongelijke vloerovergangen. Is deze overgang minimaal dan is het mogelijk deze vlak te schuren. Na het diamantschuren kan DSA bv deze dilatatie, schijnvoeg of zaagsnede voorzien van een beloopbare kitvoeg.

Verwijderen curing compound

Indien de vloer is behandeld met een curing compound ter voorkoming van het uitdrogen van de betonvloer en de vloer moet worden voorzien van een vloerafwerking door middel van een coating, dan kan de vloer met behoud van, diamantschuren worden voorbehandeld voor het verkrijgen van een juiste hechting van deze coatingvloer.

Verwijderen lijmlagen en lijmresten

Met behulp van speciale diamantsegmenten kunnen wij oude lijmresten van vloerbedekking of tegelvloer verwijderen van de cementgebonden ondergrond.

Voordelen diamantschuren

  • Geen straalbanen of straalaanzetten
  • Uitvlakken kleine oneffenheden
  • Vlak slijpen van schijnvoegen, stortnaden, zaagvoegen en dilataties
  • Geen uitschietende of achterblijvende straalkorrels
× Chat met ons via WhatsApp